De ce feroneria pentru usi si ferestre merita toata atentia ta?

Scris de termovam

Feroneria este partea mecanica a tamplariei formata din totalitatea elementelor metalice fixate pe toc si pe cercevea (balamale, maner, blocatori, cremon, coltare, foarfeci, prelungitoare, broasca, cilindri). Practic, daca o fereastra sau o usa reuseste sa se deschida, sa se inchida sau sa alunece pe o sina, acest lucru se intampla datorita feroneriei. Nu este greu, asadar, sa-i intelegem importanta desi, din pacate, este un element prea des trecut cu vederea. In multe discutii despre ferestre si usi, feroneria este mentionata doar in legatura cu tipul de deschidere, fara explicatii suplimentare si fara a explora optiunile disponibile. 

Functionalitatea indelungata, manevrarea usoara si silentioasa precum si siguranta impotriva vizitatorilor nedoriti, sunt asteptari pe care le are fiecare cumparator de fereastre si care pot fi indeplinite doar daca optati pentru echiparea tamplariei cu elemente de feronerie performante. Este foarte important sa va manifestati interesul in aceasta privinta, in momentul in care discutati despre oferta si stabiliti tipurile de deschidere. In acest sens este esential sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:

  • Toate componentele unei feronerii performante sunt metalice, recomandat, din otel masiv. Acest lucru le face extrem de rezistente la socuri, lovituri, torsiuni asigurandu-le durabilitatea.
  • Un alt indicator important care ne arata ca o feronerie este de calitate, este numarul de cicluri de functionare pe care feroneria il poate sustine. Un standard decent ar fi de cel putin 15 000 de cicluri inchis/deschis. Exista sisteme care garanteaza cu usurinta 20 000 de cicluri de functionare, adica la o  medie de 3 cicluri de functionare inchis/deschis/zi durata de viata a feroneriei este de cel putin 20 de ani.
  • Pentru a asigura o rezistenta optima a ferestrelor atat la fortele externe precum tractiunea sau torsiunea cat si la incercarile de efractie, este esential ca blocatorii de otel, care in combinatie cu boltii de pe foaia mobila, realizeaza inchiderea, sa fie fixati in armatura din interiorul tocului, nu doar in profilul PVC. Acest lucru presupune folosirea armaturii rectangulare.
  • Feroneriile de calitate au aplicare uniform, pe intreaga suprafata, tratamente speciale care le protejeaza impotriva coroziunii si cresc rezistenta la zgarieturi si abraziune. Aceste tratamente nu numai ca prelungesc durata de viata a intregului sistem, dar asigura si o manevrare usoara si silentioasa.
  • O feronerie performanta are in standard un dispozitiv contra actionarii gresite care impiedica eliberarea cercevelei in cazul unei pozitii incorecte a manerului, ceea ce poate preveni eventuale accidente si deteriorarea prematura a pieselor.

Pentru ca stim cat este de neplacut sa ramai blocat chiar in momente in care te grabesti, sa fii nelinistit stiind ca la o simpla fortare a cercevelei cineva poate patrunde in interior sau sa simti cum bate vantul, patrunde apa sau frigul din cauza inchiderii defectuoase, ferestrele si usile noastre sunt echipate cu sisteme de feronerie performanta marca Winkhaus, Macco, Roto.

Informeaza-te inainte sa alegi si asigura-te ca investitia ta in ferestre echipate cu feronerie de calitate va oferi nu doar estetica, ci si securitate si functionalitate pe termen lung.

You may also like

Lasa un comentariu

Proiectele Noastre | Blog | Contact | Politica GDPR | Politica Cookie

 

@2023 – TermoVam All Right Reserved.